Cosul Tau
Niciun produs
 
Producători
 
Taguri
ERRO - FLASH ou JAVASCRIPT DESABILITADO!
 
Realizarea unui filtru

 

 
Yahoo! Live Chat

 

KDF mediu de filtrare

KDF mediu de filtrare
Clic pentru mărire
Preţ: 38,00Lei inc.TVA
Disponibilitate: În Stoc
Model: AF KDF
Rating Mediu: Fără Rating

KDF ( Kinetic Degradation Fluxion Media ), este un mediu de filtrare folosit cu succes si in sistemele casnice de filtrare a apei potabile. De regula, este utilizat in etapa de prefiltrare, inaintea stadiului de ultrafiltrare sau osmoza inversa.

Rezultat al cercetarilor in domeniu, sistemul a fost introdus in sistemele de filtrare in 1984 de catre inventatorul sau, Don Herskett si de atunci aplicatiile lui au fost extinse pana la filtrele de apa de uz casnic, fiind apreciat ca unul din mediile de filtrare cele mai puternice si eficiente.


 

Mediul de filtrare KDF are in componenta sa cupru si zinc de inalta puritate sub forma de particule sau granule, avand culaorea predominanta aurie sau cea a bronzului.

 

  

S-a constata ca este un mediu de filtrare care distruge alge, spori, inhiba inmultirea bacteriilor, indeparteaza clorina, pesticidele, materiile organice, rugina, gustul si mirosul neplacute, hidrogenul sulfurat, fier, plumb, crom, cadmiu, calciu, aluminiu, mercur, arsenic si alti compusi organici. Eficienta lui creste cand este utilizat in serie cu filtrele de carbune activ         ( GAC sau CTO ).

 

  

Principiul care sta la baza utilizarii acestui mediu de filtrare este acela al oxidarii electrochimice, mai popular cunoscut sub denumirea de REDOX.

 

  

Se cunoaste faptul ca toate elementele chimice au sarcina electrica si electromagnetica. Unele au sarcina pozitiva altele negativa in functie de structura moleculara si mediul in care se afla. Ratiunea pentru care mediul de filtrare KDF actioneaza REDOX este faptul ca cei doi constituenti au sarcini electrice opuse, cuprul are sarcina pozitiva, pe cand zincul are sarcina negativa. Astfel impuritatile cu sarcina electrica negativa sunt fixate de incarcatura electrica pozitiva a cuprului iar cele cu sarcina electrica negativa sunt fixate de catre zinc.

 

  

In esenta, mediul KDF creeaza o microcelula electrolitica in care zincul reactioneaza ca si anod iar cuprul ca si catod. Cand contaminantii trec prin acest mediu electrolitic sunt atrasi si fixati pe particulele acestuia. Celelalte impuritati nonmetalice reactioneaza formand oxizi de zinc si hidroxizi de cupru care nu sunt daunatori organismului.Un rezultat al acestei reactii este si ozonul (O3) care, se stie, este un puternic dezinfectant natural ce actioneaza impotriva virusilor, bacteriilor si algelor.

 

  

De asemenea apa trecuta prin acest mediu isi regleaza pH-ul la nivel neutru 7-7,5.

 

 


 

Mediul de filtrare KDF a obtinut certificat de trecere de la EPA si FDA care au concluzionat ca standardele de potabilitate ale apei in ceea ce priveste continutul de cupru si zinc nu sunt depasite deci procesul de filtrare KDF nu este toxic si nu creaaza nici un fel de reactii adverse.

 

 

Durata de viata a filtrului este de 2-3 ani, in functie de calitatea apei si de cantitatea de apa utilizata. Se poate prelungi aceasta durata prin spalarea periodica cu apa fiarta ( odata la 6-10 luni ). In acest caz durata de viata a filtrului creste pana la 10 ani.

CE CONTAMINANTI SUNT INDEPARTATI:

  • metale grele - 98%
  • clor, nitrati si nitriti - 98%
  • fier si oxizi de fier - 100%
  • bacterii, alge, spori - 100%
  • majoritatea substantelor solide dizolvate in apa

CE CONTAMINANTI NU SUNT INDEPARTATI:

  •  compusii chimici organici ( pesticide, dezinfectanti bio, etc. ) 
  •  chisturi de giardia si cryptosporidium

     PRET  38 RON/100g

Share
Scrieţi Review
Numele dumneavoastră:


Review-ul dumneavoastră: Notă: HTML nu este interpretat!

Rating: Rău            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

KDF mediu de filtrare
Clic pentru mărire

ANPC
Magazin bazat pe OpenCart
Magazinul Aqua Felix © 2017